Bygninger

Skolens bygninger og faciliteter

Skolen har børn fra Brøndbyøster distriktet.
Skolen er delvist på 2 etager og en underetage, hvor en del nyere faglokaler er placeret. Skolen har egen sportshal, med ny-renoverede badefaciliteter. Endvidere råder Brøndbyøster skole, over svømmehal, idrætshal på Horsedams-matriklen beliggende på Horsedammen 42, 2605 Brøndby.

Svømmeundervisning – samt idræt for de større klasser foregår på Horsedammen.

Skolen har et stort pædagogisk servicecenter (biblioteket) som mange benytter, både elever og lærere, som en del af undervisningen.
Skolen er også udstyret med 3 datalokaler og et stærkt trådløst netværk som dækker hele skolen. Alle klasser er udstyret med Active Boards (elektroniske tavler) Alle klasserne er 60m2 og med godt lysindfald.

I 2012 blev mange klasselokaler renoveret, herunder malet i lyse farver, nye reoler, opslagstavler og skabe. Samtidig blev en del af de øverste vinduer betrukket med sol-film, både til afskærmning af skarpt lys, og varme.

Hele hovedgaden, er nymalet i dejlige lyse farver, og grålige nuancer. Der er en del borde/stole opsat rundt omkring, således elever kan arbejde selvstændigt i grupper, både i og efter undervisning. Dette er hovedsagligt de større klasser, der benytter dette.

På hovedgaden er der opsat vandmaskine, således alle elever kan hente iskoldt vand hele dagen. (i medbragt drikkedunk/flaske)

Alle elevtoiletter har været under gennemgribende renovering. Alle toiletter har nyt gulv, vægbeklædning og nymalet i 2012-2013.

Skolen har fået nye skolemøbler i januar 2014 – som allerede er placeret rundt i klasserne.

Til skolen er der tilknyttet SFO, som henholdsvis er fra børnehaveklasse til og med 2. kl. som er fysisk placeret på skolen.

Ventilen er både et SFO og klubtilbud for 3. kl. til og med 6.kl. De har 2 ugentlige aftenåbninger, med jævnlige aktiviteter ud af huset. Ventilen er fysisk placeret på modsatte side af skolens udendørs fodboldbane i dejlige lyse lokaler og attraktive udendørsanlæg.

Højkær Byggelegeplads.

Ligger fysisk placeret på modsatte side af S-banen ved boligselskabet Højkær. Der er registreret fremmøde fra børnehaveklasse – til og med 3.kl. Afhentning af børn i indskolingen (0-3.kl.) sker af personale fra Højkær hverdag efter endt undervisning.

Oplysninger om tilgængelighed kan findes på http://vejviseren.emu.dk

Elevernes skolemøbler

Januar 2014 kommer der helt nye skolemøbler til alle klasser, så vi håber at alle vil være med til at passe godt på dem...

Skolevejens trafiksikkerhed

Skolen benytter skolepatrulje, det er eleverne fra 6. årgang.

Mange kører ad Bredager til skolen, hvilket giver en del trafik. Kørebaner er forholdsvis smal. Der er et bredt fortov og nyoprettet en smal cykelsti markeret mod kørebanen med kantlinie.

Vi beder forældre om helst ikke at køre deres børn til skolen for at sikre skolevejen bedst muligt. Den megen trafik på skolevejen kan til tider gøre de trafikale forhold lidt uoverskuelige for vore elever, så hjælp børnene til at færdes i trafikken.

For de forældre der alligevel kører til skolen, beder vi om at tage hensyn, overholde færdselsreglerne og afsætte eleverne i afsætningsslusen for enden af Bredager. Benyttes skolens parkeringsplads beder vi om, at der parkeres i båsene og at pilenes retning på P-pladsen respekteres.

Skolepatruljen er placeret ved forskellige fodgænger overfelter fra 7.40 - 7.50 både ved I starten af Bredager (ved bageren) og ved skolen. Vi har med jævne mellemrum, færdelspolitiet med på posterne.

Vi vil samtidig bede alle om at respekterer, at den første parkeringsbås på pladsen er forbeholdt til handicapvogn, og er således ikke en bås man kan holde i, selvom man kun er i en afsætnings-situation.

Cykler:
Eleverne bedes venligst parkerer cykler i faste områder med cykelstativer. Husk at låse, og tage evt. løse lygter af. Skulle der imod forventning, ske elevernes cykler noget, er det til egen forsikring dette skal meldes, da skolen ikke er ansvarlig for personalige egendele.  Dog må man meget gerne komme forbi kontoret, og informerer os, såfremt der er sket noget med ens cykel.

HUSK I VINTERPERIODEN OG NÅR DET ER MØRKT,AT HAVE LYS PÅ CYKLEN - OG CYKELHJELM. Rådet for større færdelssikkerhed anbefaler cykelhjelm til alle.  Ellers bare pas godt på færden i trafikken.